Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Menigheden

Solvangs kirkes menighed...

Gudstjenester og aktiviteter

Solvang Kirke er godt besøgt efter københavnske forhold. Kirken nyder også godt af mange frivillige, som gør det muligt at have et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere om gudstjenester og aktiviteter

 

Menighedsplejen

Er en selvstændig, frivillig sammenslutning, tilknyttet et sogn i folkekirken, med ansvar for sociale opgaver, fx økonomisk støtte og maduddeling (især ved juletid), som finansieres ved indsamling i kirke og sogn.
Den første menighedspleje i Danmark blev oprettet i 1873 i København (se Diakonissestiftelsen); ti år senere blev den første knyttet til en sognekirke (Trinitatis Kirke i København). Forbilledet var hentet i Tyskland, hvor menighedspleje bestod i hjemmesygepleje udført af protestantiske diakonisser, som var knyttet til den lokale sognekirke. Før ca. 1960 tilbød mange danske menighedsplejer gratis sygepleje til fattige; denne funktion blev med tiden overtaget af kommunal hjemmesygepleje. I nogle sogne har menighedsplejen ansvar for ansættelse af sognemedhjælpere, besøgstjeneste eller ældremøder.

Julehjælp

Solvang Menighedspleje vil gerne formidle lidt juleglæde til de familier og enkeltpersoner, som har svært ved at få pengene til at slå til omkring jul.

Ansøgningsskema vedr. julehjælp kan hentes på kirkekontoret.

Menighedsplejen lever bl.a. af indsamlede midler. Har du lyst til at støtte menighedsplejen med et beløb kan du lægge det i kirkebøssen i december eller du kan overføre et beløb til Menighedsplejens konto 6509-3053010708.
Tak for enhver gave, som kan sprede juleglæde hos andre!